Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Vídeo promoció estudis en Ciències del Mar

 

Reproducir

  

NOTÍCIES

30/01/2018
PROJECTE MIMECCA

El Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada participa com a soci en el projecte "Desenvolupe de mesures d'innovació mediambiental per a l'establiment de protocols per a la capacitat de càrrega que asseguren un desenvolupament sostenible de l'aqüicultura".

30/01/2018
PROJECTE CAMONMAR2

El Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant lidera el projecte CAMONMAR2: Bases per a la Planificació Espacial de l'Àrea Marina de Cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, i que té com a soci a l'Institut de l'Aigua i del Medi Ambient (INUAMA) de la Universitat de Múrcia.

El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del Programa pleamar, i està cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

CAMONMAR2 ha sigut un dels 43 projectes aprovats en la Convocatòria de l'any 2017 del Programa pleamar, que coordina la Fundació Biodiversitat, i compta amb una dotació de 216.096,80 €.

L'objectiu general del projecte és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de l'àrea de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón (CTEM) des de la participació. En aquest sentit, es pretén ampliar la informació base per a una correcta regulació de les activitats que tenen lloc en la zona d'estudi, així com identificar els punts calents per a la conservació de les espècies claus per a la conservació com Tursiops truncatus, Caretta caretta, Grampus griseu o, Mola mola, entre unes altres.

Durant l'execució del projecte es realitzaran múltiples activitats l'any 2018, com a jornades i tallers que permetran posar en valor la biodiversitat marina i la pesca artesanal.

06/10/2017
Acte d'inauguració del Màster en gestió pesquera sostenible

Les institucions organitzadores del Màster en gestió pesquera sostenible juntament amb Casa Mediterrani tenen el plaure de convidar-li a la inauguració de la pròxima edició del master que tindrà lloc el pròxim dia 10 d'octubre de 2017 a les 17 h en la seu de Casa Mediterrani.

18/09/2017
Defensa treballs fi de màster del Màster Gestió Pesquera Sostenible

Els alumnes del Màster Gestió Pesquera Sostenible defensaran els treballs fi de màster entre els dies 25 i 29 de setembre al seminari del Depto. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada (pavelló 13). En el títol de aquesta notícia hi ha un enllaç on trobaràs els tribunals i calendari de lectura.

20/07/2017
La Universitat de les Seychelles ha nomenat professor honorífic al doctor José Luis Sánchez.

La Universitat de les Seychelles ha nomenat professor honorífico a José Luis Sánchez Lizaso, doctor en Biologia del Depto. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant, en reconeixement per la tasca desenvolupada en el país africà en la formació de recursos humans en la institució acadèmica en el camp de la gestió de la pesca.

07/07/2017
Vols matricular-te en el programa de doctorat en Ciències del Mar i Biologia Aplicada el pròxim curs?

Si vols matricular-te el pròxim curs 2017-18 en el programa de doctorat en Ciències del Mar i Biologia Aplicada has de tindre en compte les dates de preinscripció, entre el 15 i el 30 de setembre s'obrirà la primera fase. En el títol d'aquesta notícia tens un enllaç a l'Escola de Doctorat on trobaràs informació completa sobre els estudis de doctorat: preinscripció, matriculació, normativa, etc.

20/06/2017
ATENCIÓ ESTUDIANTS DE DOCTORAT DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA

Realitzada la primera convocatòria de l'activitat formativa Seminaris de doctorands del programa de doctorat de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, es va a celebrar una segona convocatòria el pròxim dia 13 de juliol a les 17 hores en el seminari del departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, pavelló 13.

Aquesta activitat és obligatòria per als doctorands del nou programa de doctorat que hauran de realitzar una breu presentació del treball desenvolupat en la seua tesi doctoral fins al moment, però s'anima a participar en aquest seminari també a estudiants de programes de doctorat anteriors i al professorat.

15/06/2017
Article publicat en elEconomista.es sobre l'economia blava

Interessant article sobre l'economia blava, definida per la Comissió Europea com aquella que reconeix la importància dels mars i els oceans com a motors de l'economia pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement. L'esmentat article destaca l'aqüicultura com a font important d'emprendimiento, al mateix temps que posa de manifest l'escassetat de professionals altament qualificats i capacitats.

Si vols llegir l'article, et deixem un enllaç en el títol d'aquesta notícia.

16/05/2017
ATENCIÓ ESTUDIANTS DE DOCTORAT DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA

Els alumnes inscrits en el programa de doctorat de Ciències del Mar i Biologia Aplicada han de realitzar unes activitats específiques, ací trobareu informació sobre les activitats específiques del programa, una de les quals és l'activitat "Seminaris de doctorands", que consisteix en l'exposició pública del treball fet durant cada anualitat a la resta d'estudiants i professors del programa de doctorat. Aquesta activitat es desenvoluparà al llarg de tot el període de durada del programa formatiu.

Aquest curs es realitzarà el dia 9 de juny de 2017, en el seminari del Departament de Ciències del Mar. Aquesta activitat és obligatòria per als doctorands del nou programa de doctorat que hauran de realitzar una breu presentació del treball desenvolupat en la seua tesi doctoral fins al moment, però s'anima a participar en aquest seminari també a estudiants de programes de doctorat anteriors i als professors del Departament.

10/01/2017
Nous usos i aplicacions de la posidònia oceànica.

 

Información ha publicat l'article titulat "La posidonia ayuda a sellar el vertedero de escombros de Santa Pola" . Es tracta d'un projecte dirigit per Alfonso Ramos, investigador del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada i coordinador del CIMAR.

10/01/2017
Ciències del Mar de la UA aconsegueix la plena ocupació dels titulats.

 

Información publica un article sobre els indicadors d'ocupabilitat de la Universitat d'Alacant que assenyalen que els alumnes de set carreres aconsegueixen una ocupació del 100% en finalitzar els estudis.

El Grau de Ciències del Mar aconsegueix la plena ocupació dels titulats.

 

 

21/11/2016
Estudiants de la UA fan pràctiques remunerades a Roma

 

Cinc estudiants del Màster en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d'Alacant i el CIHEAM Zaragoza realitzen pràctiques remunerades en La Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM) i la FAO.

Les pràctiques que realitzen els estudiants, durant un període de fins a 9 mesos, estan dirigides a la realització dels seus Treballs Fi de Màster sobre diferents aspectes de la gestió de les pesqueres mediterrànies sota la tutela acadèmica d'experts d'ambdues institucions.

Seguir llegint

21/11/2016
Investigadors del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada desenvolupen un nou mètode de cultiu d'espècies marines.

El grup d'investigació dirigit per Pablo Sánchez Jerez ha desenvolupat, després de sis anys de recerca, un nou mètode destinat al cultiu conjunt d'espècies marines que combina la preservació mediambiental amb la rendibilitat empresarial. És un sistema basat en el concepte de l'aqüicultura multitròfica integrada, una estratègia fomentada des de la Unió Europea, però encara no implantada a Espanya.

Segons que explica la investigadora Victoria Fernández «Els amfípodes estan perfectament adaptats a l'entorn, en ser autòctons, amb la qual cosa es minimitza l'impacte ambiental, i els valors nutricionals que tenen els fan un producte que s'ha de tenir en compte, en contenir aminoàcids essencials i omega 3»

Notícia publicada en Agencia EFE

14/03/2016
Els estudiants del màster en Gestió Pesquera Sostenible podran realitzar el treball fi de màster en la Comissió General de Pesca del Mediterrani i la FAO.

 

Després de la reunió que va tenir lloc divendres passat entre el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, Pilar Hernández del projecte FAO-COPEMED i els responsables del màster en Gestió Pesquera Sostenible, es va acordar intensificar la col·laboració entre les institucions. Com a primer pas, fins a set estudiants podran fer pràctiques remunerades en les dues institucions lligades a la realització dels treballs de fi de màster sota la supervisió d’especialistes durant el pròxim curs acadèmic. Aquests treballs es faran principalment a Roma però també a altres seus d’aquestes institucions.

D’altra banda, es començarà a treballar en un nou conveni de col·laboració amb la CGPM perquè un nombre més gran d’especialistes d’aquesta institució participen com a professors en la pròxima edició del màster.

A més, el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani va visitar la reserva marina de Tabarca i va proposar incloure-la dins de la campanya per a la difusió de bones pràctiques pesqueres en el Mediterrani.

10/03/2016
La Universitat d'Alacant, referent en la formació per a la gestió pesquera en el Mediterrani

 

Divendres que ve 11 de març el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, acompanyat de la responsable del projecte de coordinació en suport de l'Ordenació Pesquera en el Mediterrani Occidental i Central (FAO-COPEMED), Pilar Hernández, visiten el campus de la UA amb l'objectiu d'estrènyer la col·laboració amb el màster en Gestió Pesquera Sostenible que organitza la Universitat d'Alacant.

 

27/02/2015
Màster internacional en Gestió Pesquera Sostenible (6a edició)

El Màster es desenvolupa a temps complet en dos anys acadèmics (120 crèdits, d'acord amb el Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS) i s'estructura en dues parts: la primera (60 ECTS) té una orientació professional i inclou classes lectives, pràctiques i treballs tutoritzats, seminaris oberts i visites tècniques. Aquesta part es desenvoluparà en la Facultat del 15 octubre 2015 al 15 juny 2016, amb professorat altament especialitzat de les institucions organitzadores i professors convidats de prestigi pertanyents a institucions internacionals i a universitats, centres de recerca, administracions i entitats privades de diversos països. La segona part del màster (60 ECTS) constitueix un període d'iniciació a la recerca o a l'activitat professional en el qual s'ha de fer la tesi de Master of Science. Començarà a partir del setembre del 2016, amb una durada de deu mesos.

 

El termini de presentació de les sol·licituds d'admissió de candidats no espanyols finalitza el 4 de maig de 2015.

22/02/2016
Investigadors de l'IEO i la Universitat d'Alacant recomanen noves mesures tècniques per al Mediterrani en el marc de la nova política pesquera comuna.

 

Investigadors de l'Institut Español d'Oceanografia i la Universitat d'Alacant van presentar el passat octubre en el Parlament Europeu l'informe Fishing management based on technical measures. The need of a new framework for the Mediterranean Sea. Aquest informe va ser requerit pel Comitè de Pesqueres del Parlament Europeu en el marc del taller de ponències New technical measures framework for the new common fisheries policy, el qual es va celebrar el 13 octubre de 2015 a Brussel·les i on José María Bellido, investigador del Centre Oceanogràfic de Múrcia, va representar a l'equip de l'IEO i la Universitat d'Alacant.....

21/05/2015
ATENCIÓ ALUMNAT D'ESTUDIS DE DOCTORAT REGULATS PER NORMATIVES DIFERENTS AL RD 99/2011

 

Per a l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat en el curs 2010-11 o anteriors:
1. Data recomanable per al dipòsit de la tesi: 31 d'octubre de 2015.
2. Els estudiants que no hagen fet el dipòsit de tesi abans del 15 de desembre de 2015 podran sol·licitar el pas a un dels nous PD regulats pel RD 99/2011. El termini serà del 15 de gener al 16 de febrer de 2016. Qui no ho sol·licite abans del 16 de febrer, ha d'ajustar-se al procediment ordinari de matrícula del curs 2016-17.

Per a l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat a partir del curs 2011-12:
1. Data màxima per a dipositar la tesi: 30 de maig de 2017.
2. Els que no dipositen la tesi abans d'aqueixa data podran sol·licitar el pas al nou PD mitjançant el procediment ordinari de matrícula del curs 2017-18.

 

18/01/2016
Nomenament i presa de possessió de José Jacobo Zubcoff Vallejo com a director del Dept. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

El 14 de gener passat va tenir lloc l'acte de presa de possessió com a director del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, de José Jacobo Zubcoff Vallejo, el nomenament del qual es va publicar en el BOUA el dia 15-1-2016.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La versió en valencià de la nostra web és fruit d'una traducció automàtica. Estem en procés de revisió.

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Universitat d'Alacant

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464