Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Vídeo promoció estudis en Ciències del Mar

 

Reproducir

  

NOTÍCIES

06/07/2018
Fòrum científic de pesca espanyola en el Mediterrani.

 

Durant alguns anys el Fòrum científic per a la pesca espanyola en el Mediterrani va suposar un punt de trobada de diferents persones que treballaven en la pesca mediterrània des d'institucions diverses. L'intercanvi de punts vista i els debats van ser enriquidors per a tots els participants. Més enllà de les conclusions de les diferents reunions es van generar llaços de col·laboració entre  persones i institucions que encara avui perduren.

Persones de diferents entitats pensem que seria necessari rellançar de nou el fòrum ja que la pesca en el Mediterrani afronta en l'actualitat reptes de gran transcendència i l'intercanvi d'informació i opinions; el debat serè i la discussió informal són probablement més necessaris que mai.

Amb aquest objectiu es convoca una reunió a Alacant el 17 de setembre de 2018 organitzada pel Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant amb la col·laboració de Casa Mediterrani, CEPESCA i l'Institut Español d'Oceanografia. En aquesta reunió d'abordarà l'estat dels recursos pesquers en el Mediterrani i els principals reptes per a la seua gestió. Qui desitge participar i/o rebre informació addicional que envie un e-mail a l'organitzador local José Luis Sánchez Lizaso: jl.sanchez@ua.es

02/07/2018
CAMONMAR2. Itinerari ambiental del dia 11 de juliol. Cap Tiñoso a vista de peix: La veu de la reserva marina.

 

El dia 11 de juliol es durà a terme el primer itinerari amb snorkel del projecte CAMONMAR2: "Cap Tiñoso a vista de peix: La veu de la reserva marina", on els participants coneixeran el patrimoni natural submergit que alberga l'entorn d'Illa Plana (Cartagena).

El programa previst per a aquesta jornada és:

10:30 h Presentació del projecte Camonmar2.

10:45 h Coneixements bàsics sobre la reserva marina d'interès pesquer de Cap Tiñoso i de l'entorn d'Illa Plana.

11 h Presentació de l'itinerari submergit que es realitzarà.

11:15 h Canvie de roba i repartiment d'equips. Normes bàsiques de seguretat.

11:30 h Realització de grups i repartiment amb monitors.

11:40 h Realització de l'itinerari.

12:40 h Eixida de l'aigua i posada en comú del que hem observat.

12:50 h Arreplegada de l'equip.

13:00 h Acomiadada.

L'activitat és gratuïta i està limitada a un aforament de 25 participants majors de 12 anys (imprescindible tenir coneixements de natació). Les persones interessades a assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic a pesca@columbares.org, abans del 9 de juliol de 2018, indicant nom i cognoms, DNI, edat i telèfon de contacte de cada participant. Les places disponibles s'adjudicaran per rigorós ordre d'arribada de les sol·licituds.

El projecte Bases per a la Planificació Espacial de l'Àrea Marina de Cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón(CAMONMAR2) és una iniciativa de la Universitat d'Alacant i l'Institut Universitari d'Aigua i Medi ambient de la Universitat de Múrcia que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el mitjà marí espanyol", que coordina el Ministeri mitjançant la Fundació Biodiversitat. L'Associació Columbares col·labora en la campanya de sensibilització del projecte.

 

26/06/2018
CAMONMAR2. Itinerario ambiental del día 7 de julio: Interpretando La Azohía

 

El dia 7 de juliol es realitzarà l'itinerari ambiental "Resérvat Cap Tiñoso. Itinerari ambiental: Interpretant L'Azohía", on els participants coneixeran el patrimoni natural i cultural que alberga l'entorn.

El programa previst per a aquesta jornada és:

9 h Coneix CAMONMAR2 i la reserva marina d'Interès pesquer de Cap Tiñoso.

9.30 h Visita a la Torre de Santa Elena. Posada en valor de l'almadrava: explicació del funcionament, espècies típiques i el valor de la pesca artesanal.

10.30 h Descanse.

11 h Observació i explicació de la prada de Posidònia oceanica.

11.15 h Activitat d'observació i identificació de restes marines en la platja contigua al Port.

 

L'activitat és de caràcter gratuït i està limitada a un aforament de 25 participants majors de 12 anys. Les persones interessades en assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic a david.verdiell@columbares.org, abans del 5 de juliol de 2018, indicant nom i cognoms, DNI, edat i telèfon de contacte de cada participant. Les places disponibles s'adjudicaran per rigorós ordre d'arribada de les sol·licituds.

El projecte CAMONMAR2 compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant del Programa pleamar del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

19/06/2018
ATENCIÓ ESTUDIANTS DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA

 

Els  estudiants inscrits en el programa de doctorat en Ciències del Mar i Biologia Aplicada han de realitzar unes activitats específiques, ací trobareu informació sobre les activitats específiques del programa, una de les quals és l'activitat "Seminaris de doctorands", que consisteix en l'exposició pública del treball fet durant cada anualitat a la resta d'estudiants i professors del programa de doctorat. Aquesta activitat és obligatoria i es desenvoluparà al llarg de tot el període de durada del programa formatiu. Aquest curs es realitzarà el dia 17 de juliol de 2018, en el seminari del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada.

12/06/2018
Nou itinerari en el marc del projecte CAMONMAR2

 

El dia 23 de juny es realitzarà l'itinerari ambiental "Reserva`t Cap Tiñoso: Interpretant L'Azohía", on els participants coneixeran el patrimoni natural i cultural que alberga l'entorn.

El programa previst per a aquesta jornada és:

9:00 h Coneix CAMONMAR2 i la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso.

9:30 h Visita a la Torre de Santa Elena. Posada en valor de l'almadrava: explicació del funcionament, espècies típiques i el valor de la pesca artesanal.

10:30 h Descanse.

11:00 h Observació i explicació de la prada de Posidonia oceanica

11:15 h Activitat d'observació i identificació de restes marines en la platja contigua al port.

L'activitat és gratuïta i està limitada a un aforament de 25 participants majors de 12 anys. Les persones interessades a assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic a david.verdiell@columbares.org, abans del 21 de juny de 2018, indicant nom i cognoms, DNI, edat i telèfon de contacte de cada participant. Les places disponibles s'adjudicaran per rigorós ordre d'arribada de les sol·licituds.

El projecte CAMONMAR2 compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministerio para la Transición Ecológica mitjançant del Programa pleamar del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medo marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

10/05/2018
Comencen els itineraris previstos en el projecte CAMONMAR2

 

Es duran a terme 8 itineraris divulgatius i interpretatius oberts a tota la població des de maig a octubre de 2018. "Reserva´t Cap Tiñoso. Un passeig d'Illa Plana a l'Azohía" és el primer d'aquests recorreguts a peu en el qual els participants coneixeran el patrimoni natural que alberga l'entorn.

Aquesta activitat, que es realitzarà el 19 de maig, és gratuïta i limitat a un aforament de 25 participants, està oberta a qualsevol persona major de 12 anys. Les persones interessades a assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic, abans del 16 de maig de 2018, a pesca@columbares.org, indicant nom i cognoms, DNI, edat i telèfon de contacte de cada participant. Les places disponibles s'adjudicaran per rigorós ordre d'arribada de les sol·licituds.

El projecte CAMONMAR2 compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del Programa pleamar del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

15/03/2018
Jornada sobre contaminació per plàstics i problemes per a la salut

La jornada se celebrarà el 15 de març de 2018 a les 18 h en el Saló de Grau de la Factultat de Ciències de la Salut en la Universitat d'Alacant.

18 h 
Presentació de la Jornada i campanya "Aigua gratis i de qualitat en la UA". Carlos Martinez, delegat de prevenció CGT UA.
18:15 h 
Reivindicació estudiantil  sobre la disponibilitat d'aigua gratis i de qualitat en la UA .    FEL
18:30 h 
Contaminació per plàstic. Pablo Sánchez Jerez. Doctor en Biologia. Professor del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada.
19:00 h 
Ús de plàstic en l'alimentació i l'augment en la incidència en transtorns de la salut. Adrián Martinez. Metge, professor en el CIPFO Canastell.06/03/2018
Estudiants del Màster de Gestió Pesquera Sostenible a Vigo

 

Els estudiants del Màster de Gestió Pesquera Sostenible han realitzat pràctiques a Vigo, han visitat les llotges viguesas i l'Institut Tecnològic per al Control del Medi Marí (Intecmar) amb l'objectiu de conèixer l'activitat que realitza el centre situat en Vilaxoán (Vilagarcía).

Notícies publicades en El Faro de Vigo:

www.farodevigo.es/portada-arousa/2018/03/04/universidad-alicante-aprende-intecmar/1848771.html

www.farodevigo.es/gran-vigo/2018/03/02/clase-practica-universitarios-alicante-o/1847232.html

05/03/2018
Presentació del llibre La Pesca a la Mediterrània

El passat dia 23 de febrer José Luis Sánchez Lizaso va presentar el llibre La Pesca a la Mediterrània en la Biblioteca de Vinaròs.

Si vols veure el vídeo de la presentació, tens un enlace en el títol d'aquesta notícia.

 

02/03/2018
Projecte CAMONMAR2

Els investigadors del projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació espacial de l'àrea marina de Cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, liderat per la Universitat d'Alacant, s'han reunit aquest matí a la Universitat de Múrcia en el primer taller de treball vinculat al projecte. Finançat pel programa PLEAMAR de la Fundació Biodiversitat del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA), forma part de la Convocatòria de 2017.

30/01/2018
PROJECTE MIMECCA

El Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada participa com a soci en el projecte "Desenvolupe de mesures d'innovació mediambiental per a l'establiment de protocols per a la capacitat de càrrega que asseguren un desenvolupament sostenible de l'aqüicultura".

30/01/2018
Projecte CAMONMAR2

El Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant lidera el projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació espacial de l'´àrea marina de Cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, i que té com a soci a l'Institut de l'Aigua i del Medi Ambient (INUAMA) de la Universitat de Múrcia.

El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del Programa Pleamar, i està cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

CAMONMAR2 ha sigut un dels 43 projectes aprovats en la Convocatòria de l'any 2017 del Programa pleamar, que coordina la Fundació Biodiversitat, i compta amb una dotació de 216.096,80 €.

L'objectiu general del projecte és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de l'àrea de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón (CTEM) des de la participació. En aquest sentit, es pretén ampliar la informació base per a una correcta regulació de les activitats que tenen lloc en la zona d'estudi, així com identificar els punts calents per a la conservació de les espècies claus per a la conservació com Tursiops truncatus, Caretta caretta, Grampus griseu o, Mola mola, entre d´altres.

Durant l'execució del projecte, l'any 2018, es realitzaran múltiples activitats, com  jornades i tallers que permetran posar en valor la biodiversitat marina i la pesca artesanal.

21/05/2015
ATENCIÓ ALUMNAT D'ESTUDIS DE DOCTORAT REGULATS PER NORMATIVES DIFERENTS DEL RD 99/2011

 

Per a l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat en el curs 2010-11 o anteriors:
1. Data recomanable per al dipòsit de la tesi: 31 d'octubre de 2015.
2. Els estudiants que no hagen fet el dipòsit de tesi abans del 15 de desembre de 2015 podran sol·licitar el pas a un dels nous PD regulats pel RD 99/2011. El termini serà del 15 de gener al 16 de febrer de 2016. Qui no ho sol·licite abans del 16 de febrer, ha d'ajustar-se al procediment ordinari de matrícula del curs 2016-17.

Per a l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat a partir del curs 2011-12:
1. Data màxima per a dipositar la tesi: 30 de maig de 2017.
2. Els que no dipositen la tesi abans d'aqueixa data podran sol·licitar el pas al nou PD mitjançant el procediment ordinari de matrícula del curs 2017-18.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La versió en valencià de la nostra web és fruit d'una traducció automàtica. Estem en procés de revisió.

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Universitat d'Alacant

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464