Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Vídeo promoció estudis en Ciències del Mar

 

Reproducir

  

NOTÍCIES

20/06/2019
Màster en Gestió Pesquera Sostenible

El Màster de Gestió Pequera Sostenible apareix en 5è lloc del rànquing elaborat per El Mundo sobre estudis de postgrau a Espanya.

Notícia publicada en El Mundo: https://www.elmundo.es/especiales/mejores-masters/gestion-ambiental.html

17/06/2019
CAMONMAR3: Illa Plana submergida.

 

Primer itinerari submergit del projecte CAMONMAR3: Illa Plana submergida.

Enguany repetirem destinació per a donar a conèixer Cap Tiñoso a vista de peix: Illa Plana submergida, que tindrà lloc el dia 29 de juny. L'itinerari és apte per a totes les edats i des del projecte es proveirà d'ulleres, tub i una tablilla submergible amb les principals espècies de la zona per a identificar-les in situ. A més, es comptarà amb educadors especialitzats en biodiversitat marina que ensenyaran als assistents interpretar el patrimoni submergit.

Aquesta és una activitat gratuïta cofinançada pel FEMP, però requereix inscripció prèvia (data límit d'inscripció: 27 de juny) perquè hi ha límit de places a través del següent formulari.

Itinerari submergit amb equip snorkel Cap Tiñoso a vista de peix. Illa Plana submergida:

 • Data de l'activitat: 29 de juny de 2019.
 • Lloc de l'eixida: Associació de Veïns d'Illa Plana (Carretera Cartagena -Illa Plana, 45, 30868 Illa Plana, Múrcia).
 • Horari de l'activitat: 10.30 - 13.00 h.
 • Edat mínima de participació: 12 anys (els menors d'edat hauran d'anar acompanyats/as d'un adult responsable al seu càrrec).

L'activitat s'emmarca en el projecte CAMONMAR3: Optimització de la informació per a la millora de la planificació espacial marina en els canons de l'Escarpe de Mazarrón, Asseque de Pals i "camp de pockmarks". Avanços en el coneixement de l'activitat pesquera d'arrossegament de fons, artesanal i recreativa, és una iniciativa de la Universitat d'Alacant que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el mitjà marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

Per a conèixer més informació d'aquesta i altres activitats que realitzarem en el marc del projecte CAMONMAR3 visita el Facebook del Departament.

 

14/06/2019
UA-MUSA. Workshop bioactive compounds: Effect of Chitosan on plants and microbes. 2-4th julio 2019

 

The Plant Pathology Research Group of the University of Alicante (UA) participates in the MUSA project financed by the EU (H2020) for the sustainable management of banana pests and diseases . The project consortium consists of 13 research groups and companies that include experts in this crop and its sustainable management from Europe, Central America / Caribbean and Africa. Banana is key to global food security and is threatened by pests and diseases that are aggravated by global change. The recent emergence of new races of pathogens threaten banana cultivation worldwide. The MUSA Consortium is working on biological control agents and natural products for the sustainable management of banana. Our Research Group organises a Workshop from July 2 to 4 at the UA which will be attended by researchers and staff of companies related to the banana crop to demonstrate the potential of chitosan, a byproduct of the shellfish industry, in the sustainable management of these pests and diseases.

31/05/2019
CAMONMAR3. Un passeig d'Illa Plana a La Azohía.

 

Apunta't a l'itinerari ambiental: Un passeig d'Illa Plana a La Azohía.

El dia 15 de juny, en el marc del projecte CAMONMAR3, farem un senzill recorregut a peu de platja en el qual reconeixerem les principals espècies marines que llança el mar.

Aquesta és una activitat gratuïta cofinançada pel FEMP, però requereix inscripció prèvia (data límit d'inscripció:13 de juny) a través del formulari.

Dades d'interès:

 • Data de l'activitat: 15 de juny de 2019.
 • Lloc de l'eixida: Església d'Illa Plana (Ermita La nostra Senyora del Carmen, Calle Elefant, 16, 30868 Cartagena, Múrcia).
 • Horari de l'activitat: 09:00 - 13:30 h
 • Edat mínima de participació: 12 anys.

El projecte CAMONMAR3: Optimització de la informació per a la millora de la planificació espacial marina en els canons de l'Escarpe de Mazarrón, Asseque de Pals i camp de pockmarks. Avanços en el coneixement de l'activitat pesquera d'arrossegament de fons, artesanal i recreativa, és una iniciativa de la Universitat d'Alacant que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el mitjà marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

Per a conèixer més informació d'aquesta i altres activitats que realitzarem en el marc del projecte CAMONMAR3 visita el Facebook del Departament.

 

23/05/2019
CAMONMAR3. Interpretant L'Azohía: Reserva-et Cap Tiñoso.

Comencen els itineraris previstos en el projecte CAMONMAR3.

El dia 1 de juny es realitzarà el primer itinerari ambiental previst en el projecte CAMONMAR3: Interpretant L'Azohía: Reserva't Cap Tiñoso, els i les participants descobriran el patrimoni natural, cultural i pesquer de l'Azohía i aprendran a identificar algunes restes d'organismes marins que podem trobar en la platja.

Itinerari ambiental Interpretant L'Azohía: Reserva't Cap Tiñoso:

 • Data de l'activitat: 1 de juny de 2019.
 • Lloc de l'eixida: Església de l'Azohía (Calle Vall d'Aran, 6, 30868 L'Azohía, Múrcia).
 • Horari de l'activitat: 09.30 - 13.00 h.
 • Edat mínima de participació: 12 anys.

Aquesta és una activitat gratuïta cofinançada pel FEMP, però requereix inscripció prèvia (data límit d'inscripció: 30 de maig) a través del formulari.

L'activitat s'emmarca en el projecte CAMONMAR3: Optimització de la informació per a la millora de la planificació espacial marina als canons de l'Escarpe de Mazarrón, Seco de Palos i camp de pockmarks. Avanços en el coneixement de l'activitat pesquera d'arrossegament de fons, artesanal i recreativa.

Es tracta d'una iniciativa de la Universitat d'Alacant que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

Per a conèixer més informació d'aquesta i altres activitats que realitzarem en el marc del projecte CAMONMAR3 visita el Facebook del Departament.

 

18/03/2019
Guia per a la interpretació del patrimoni natural costaner i submergit del Sud-est de la Regió de Múrcia

En el Repositori de la Universitat d'Alacant tens disponible la guia elaborada en el marc del projecte CAMONMAR2.

Aquesta guia té com a objectiu posar en valor el patrimoni natural, costaner i submergit del sud-est de la Regió de Múrcia. A través de la proposta de cinc itineraris acte guiats es brinda al lector la possibilitat de gaudir de la riquesa de 3 enclavaments terrestres i 2 dos aquàtics, accessibles per a totes les edats i condicions físiques. En cadascun dels recorreguts es posen de manifest els valors naturals, històrics i socials del Port de Mazarrón, Illa Plana i L'Azohía, donant a conèixer les figures de protecció que conflueixen en la zona, amb especial atenció en la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso. Inclou mapes, il·lustracions de diferents espècies i un apartat dedicat a les bones pràctiques ambientals que s'han de tenir en compte durant les visites amb la finalitat de realitzar un ús responsable dels espais naturals durant les activitats d'interacció amb el medi. Es posa a la disposició de l'usuari aquesta guia interactiva amb informació complementària disponible a través d'enllaços externs que condueixen al descobriment detallat dels continguts.

Ací la tens disponible: http://rua.ua.es/dspace/handle/10045/87087

 

El projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació Espacial de l'Àrea Marina de Cap Tiñoso i Valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, que com saps està liderat per la Universitat d'Alacant  juntament amb l'INUAMA (Universitat de Múrcia), és un projecte co-finançat de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte  LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

L'objectiu principal és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón des de la participació

18/03/2019
El Dpto. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada participa com a soci en el projecte MACCAM

El projecte aplicarà models de capacitat de càrrega en gàbies flotants del Mediterrani.

04/03/2019
Entrevista a Francisca Giménez. La Nacra en el Mar Menor
14/02/2019
Entrevista a la directora del projecte "CAMONMAR2"

La Sra. Francisca Giménez Casalduero, directora del projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació espacial de l'àrea marina de cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón,  ha sigut entrevistada en la Fundació Biodiversitat.

Pots accedir a l'entrevista a través d'aquest enllaç a la web de programa PLEAMAR.

El projecte CAMONMAR2 està liderat per la Universitat d'Alacant juntament amb l'INUAMA (Universitat de Múrcia), és un projecte de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

 

14/02/2019
Xarrada divulgativa "La nacra en el mar Menor. Una responsabiliad històrica"

La Sra. Francisca Gimémez Casalduero, investigadora del Dpto. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, participarà en la xarrada divulgativa sobre l'estat dels poblacions de nacra en el mar Menor i les mesures proposades per a la seua conservació.

La xarrada tindrà lloc el dimarts 26 de febrer, als 18h. en el Club Nàutic del mar Menor, Paseo de la Concha, s/n, 30710 Los Alcáceres. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

 

 

31/01/2019
Resultats del projecte CAMONMAR2

 

Ja estan disponibles alguns dels resultats del projecte CAMONMAR2: Bases para la planificación Espacial del Área Marina de Cabo Tiñoso y Valles submarinos del Escarpe de Mazarrón.

El projecte està liderat per la Universitat d'Alacant juntament amb l'INUAMA (Universitat de Múrcia), és un projecte de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

L'objectiu principal és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón des de la participació.

 

21/01/2019
Jornada de presentació de resultats del projecte CAMONMAR2.

 

Amb la finalitat de donar a conèixer els resultats del treball realitzat durant l'any de desenvolupament del projecte, us convidem a la jornada de presentació final que tindrà lloc el 30 de gener de 2019 en la Sala de vídeo de la Facultat de Lletres del Campus de la Mercè de la Universitat de Múrcia en horari de 9.00h a 11h.

Per a inscriure's a aquesta reunió abans del 28 de gener és necessari enviar un email amb el vostre nom, cognoms, DNI, entitat, telèfon i correu electrònic a carmen.molina@columbares.org

 

El projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació Espacial de l'Àrea Marina de Cap Tiñoso i Valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, que com saps està liderat per la Universitat d'Alacant juntament amb l'INUAMA (Universitat de Múrcia), és un projecte co-finançat de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa pleamar, cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

L'objectiu principal és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón des de la participació.

 

19/06/2018
ATENCIÓ ESTUDIANTS DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA

 

Els  estudiants inscrits en el programa de doctorat en Ciències del Mar i Biologia Aplicada han de realitzar unes activitats específiques, ací trobareu informació sobre les activitats específiques del programa, una de les quals és l'activitat "Seminaris de doctorands", que consisteix en l'exposició pública del treball fet durant cada anualitat a la resta d'estudiants i professors del programa de doctorat. Aquesta activitat és obligatoria i es desenvoluparà al llarg de tot el període de durada del programa formatiu. Aquest curs es realitzarà el dia 17 de juliol de 2018, en el seminari del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La versió en valencià de la nostra web és fruit d'una traducció automàtica. Estem en procés de revisió.

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Universitat d'Alacant

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464