Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Vídeo promoció estudis en Ciències del Mar

 

Reproducir

  

NOTÍCIES

05/04/2017
Màster de Gestió Pesquera Sostenible (7a edició). Curs 2017-2018

El Màster està organitzat conjuntament per la Universitat d'Alacant, el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través de la Secretaria General de Pesca, i el Centre Internacional d'Alts Estudis Agronómicos Mediterranis, a través de l'Institut Agronómico Mediterrani de Saragossa.

La primera part del Màster (60 ECTS) es desenvolupa a la Facultat de Ciències de la UA, del 10 d'octubre de 2017 al 15 de juny de 2018, amb professorat altament especialitzat de les institucions organitzadores i professors convidats de reconegut prestigi pertanyents a institucions internacionals i a universitats, centres de recerca, administracions i entitats privades de divers països.

Durant la segona part del Màster (60 ECTS) es realitza el Treball Fi de Màster. Aquesta part, que comença a partir de setembre de 2018, es desenvolupa a la Universitat d'Alacant, o en altres institucions col·laboradores durant un període de 10 mesos. El primer termini de defensa de les tesis serà al juny de 2019 i el segon termini serà al setembre de 2019.

Més informació en https://ciencias.ua.es/va/estudios/master/gestio-pesquera-sostenible.html

 

 

 

10/01/2017
Nous usos i aplicacions de la posidònia oceànica.

 

L'Informació ha publicat l'article titulat "La posidònia ajuda a segellar l'abocador d'enderrocs de Santa Pola" . Es tracta d'un projecte dirigit per Alfonso Ramos, investigador del Dpto. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada i coordinador del CIMAR.

10/01/2017
Ciències del Mar de la UA aconsegueix la plena ocupació dels seus egressats

 

L'Informació publica un article sobre els indicadors d'empleabilidad de la Universitat d'Alacant que assenyalen que els alumnes de set carreres aconsegueixen una ocupació del 100% en finalitzar els seus estudis.

El Grau de Ciències del Mar aconsegueix la plena ocupació dels seus egressats.

 

 

21/11/2016
Estudiants de la UA realitzen pràctiques remunerades en la Roma

 

Cinc estudiants del Màster en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d'Alacant i el CIHEAM Zaragoza realitzen pràctiques remunerades en La Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM) i la FAO.

Les pràctiques que realitzen els estudiants, durant un període de fins a 9 mesos, estan dirigides a la realització dels seus Treballs Fi de Màster sobre diferents aspectes de la gestió de les pesqueres mediterrànies sota la tutela acadèmica d'experts d'ambdues institucions.

Seguir llegint

21/11/2016
Investigadors del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada desenvolupen un nou mètode de cultiu d'espècies marines.

El grup d'investigació dirigit per Pablo Sánchez Jerez ha desenvolupat, després de sis anys de recerca, un nou mètode destinat al cultiu conjunt d'espècies marines que combina la preservació mediambiental amb la rendibilitat empresarial. És un sistema basat en el concepte de l'aqüicultura multitrófica integrada, una estratègia fomentada des de la Unió Europea, però encara no implantada a Espanya.

Segons explica la investigadora Victoria Fernández «Els anfípodos estan perfectament adaptats a l'entorn, en ser autòctons, amb el que es minimitza l'impacte mediambiental, i els seus valors nutricionals ho fan un producte a tenir en compte, en contenir aminoàcids essencials i omega 3»

Notícia publicada en Agencia EFE

14/03/2016
Els estudiants del màster en Gestió Pesquera Sostenible podran realitzar el treball fi de màster en la Comissió General de Pesca del Mediterrani i la FAO.

 

Després de la reunió que va tenir lloc divendres passat entre el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, Pilar Hernández del projecte FAO-COPEMED i els responsables del màster en Gestió Pesquera Sostenible, es va acordar intensificar la col·laboració entre les institucions. Com a primer pas, fins a set estudiants podran fer pràctiques remunerades en les dues institucions lligades a la realització dels treballs de fi de màster sota la supervisió d’especialistes durant el pròxim curs acadèmic. Aquests treballs es faran principalment a Roma però també a altres seus d’aquestes institucions.

D’altra banda, es començarà a treballar en un nou conveni de col·laboració amb la CGPM perquè un nombre més gran d’especialistes d’aquesta institució participen com a professors en la pròxima edició del màster.

A més, el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani va visitar la reserva marina de Tabarca i va proposar incloure-la dins de la campanya per a la difusió de bones pràctiques pesqueres en el Mediterrani.

15/02/2016
ATENCIÓ ESTUDIANTS DE DOCTORAT DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA.

Els alumnes inscrits en el programa de doctorat de Ciències del Mar i Biologia Aplicada han de realitzar unes activitats específiques, ací trobareu informació sobre les activitats específiques del programa, una de les quals és l'activitat "Seminaris de doctorands", que consisteix en l'exposició pública del treball realitzat durant cada anualitat a la resta d'estudiants i professors del programa de doctorat. Aquesta activitat es desenvoluparà al llarg de tot el període de durada del programa formatiu.

Per al curs 2015-2016 aquesta activitat es realitzarà el dia 25 d'abril, en el seminari del Departament de Ciències del Mar. Aquesta activitat és obligatòria per als doctorands del nou programa de doctorat que hauran de realitzar una breu presentació del treball desenvolupat en la seua tesi doctoral fins al moment, però s'anima a participar en aquest seminari també a estudiants de programes de doctorat anteriors i als professors del Departament.

 

10/03/2016
La Universitat d'Alacant, referent en la formació per a la gestió pesquera en el Mediterrani

 

Divendres que ve 11 de març el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, acompanyat de la responsable del projecte de coordinació en suport de l'Ordenació Pesquera en el Mediterrani Occidental i Central (FAO-COPEMED), Pilar Hernández, visiten el campus de la UA amb l'objectiu d'estrènyer la col·laboració amb el màster en Gestió Pesquera Sostenible que organitza la Universitat d'Alacant.

 

27/02/2015
Màster internacional en Gestió Pesquera Sostenible (6a edició)

El Màster es desenvolupe a temps complet en dos anys acadèmics (120 crèdits, d'acord al Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS) i s'estructura en dues parts: la primera (60 ECTS) té una orientació professional i comprèn classes lectives, pràctiques i treballs tutorados, seminaris oberts i visites tècniques. Aquesta part es desenvoluparà en la Facultat del 15 octubre 2015 al 15 juny 2016, amb professorat altament especialitzat de les institucions organitzadores i professors convidats de reconegut prestigi pertanyents a institucions internacionals i a universitats, centres de recerca, administracions i entitats privades de vari països. La segona part del Màster ((60 ECTS) constitueix un període d'iniciació a la recerca o a l'activitat professional en el qual es realitzar la Tesi de Master of Science. comenará a partir de setembre de 2016, amb una durada de 10 mesos.

 

El termini de presentació de les sol·licituds d'admissió de candidats no espanyols finalitza el 4 de maig de 2015.

22/02/2016
Investigadors de l'IEO i la Universitat d'Alacant recomanen noves mesures tècniques per al Mediterrani en el marc de la nova política pesquera comuna.

 

Investigadors de l'Institut Español d'Oceanografia i la Universitat d'Alacant van presentar el passat octubre en el Parlament Europeu l'informe Fishing management based on technical measures. The need of a new framework for the Mediterranean Sea. Aquest informe va ser requerit pel Comitè de Pesqueres del Parlament Europeu en el marc del taller de ponències New technical measures framework for the new common fisheries policy, el qual es va celebrar el 13 octubre de 2015 a Brussel·les i on José María Bellido, investigador del Centre Oceanogràfic de Múrcia, va representar a l'equip de l'IEO i la Universitat d'Alacant.....

21/05/2015
ATENCIÓ ALUMNAT D'ESTUDIS DE DOCTORAT REGULATS PER NORMATIVES DIFERENTS AL RD 99/2011

 

Para l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat en el curs 2010-11 o anteriors:
1. Data recomanable per al dipòsit de la tesi: 31 d'octubre de 2015.
2. Els i les estudiants que no hagen fet el dipòsit de tesi abans del 15 de desembre de 2015 podran sol·licitar el pas a un dels nous PD regulats pel RD 99/2011. El termini serà del 15 de gener al 16 de febrer de 2016. Els que no ho sol·liciten abans del 16 de febrer, hauran d'ajustar-se al procediment ordinari de matrícula del curs 2016-17.

Para l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat a partir del curs 2011-12:
1. Data màxima per a dipositar la tesi: 30 de   maig de 2017.
2. Els que no dipositen la tesi abans d'aqueixa data podran sol·licitar el pas al nou PD mitjançant el procediment ordinari de matrícula del curs 2017-18.

 

18/01/2016
Nomenament i presa de possessió de José Jacobo Zubcoff Vallejo com a director del Dept. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

El passat dia 14 de gener, va tenir lloc l'acte de presa de possessió, com a director del Dpto. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, de José Jacobo Zubcoff Vallejo el nomenament de la qual es va publicar en el BOUA el dia 15-01-2016. Continua amb la seua labor després d'haver sigut reelegit en les últimes eleccions.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La versió en valencià de la nostra web és fruit d'una traducció automàtica. Estem en procés de revisió.

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Universitat d'Alacant

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464