Saltar apartados

ÀREA DE ZOOLOGIA

 

La Unitat de Biologia Marina del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada s'ha dedicat a la investigació del medi marí des de fa més de 20 anys. Les línies d'investigació estan relacionades d'una banda amb l'estudi de la biodiversitat marina, la caracterització de les comunitats bentòniques litorals, especialment praderies de fanerògames marines i estudis ecològics en ecosistemes costaners.


D’altra banda, es fa investigació aplicada en relació amb la conservació i protecció de la biodiversitat marina (àrees marines protegides, esculls artificials, restauració ambiental), realització d'estudis sobre impactes ambientals (ports, emissaris, dessaladores, aqüicultura...), estudi d'organismes d'interès farmacològic i l'ordenació del litoral i els seus recursos, com són la pesca i la aqüicultura.

tortugaPROJECTE MAR D'ESPANYA

VÍDEO GRUP BIOLOGIA MARINA

Les nostres investigacions estan centrades en els camps bàsic i aplicat en el medi marí, principalment en les comunitats bentòniques, oceanografia biològica i ordenació de recursos vius:

Investigació bàsica

  • Biodiversitat marina: taxonomia, biologia, ecologia i biogeografia d'organismes marins (principalment: poliquets, crustacis, tunicats bentònics, peixos).
  • Comunitats bentòniques litorals: caracterització, paràmetres estructurals i funcionals; principalment, fons rocosos, prades de fanerògames marines, fons d'algues calcàries lliures (maërl); cartografia bionòmica.
  • Oceanografia biològica

Investigació aplicada

  • Conservació i protecció de la biodiversitat marina: àrees marines protegides, esculls artificials dissuasoris, restauració de l'ambient.
  • Estudis d'impacte ambiental: ports, emissaris submarins, dragatges, dessaladores, pesca d'arrossegament, regeneració de platges).
  • Ordenació del litoral marí.
  • Pesca professional: arrossegament, artesanal.
  • Estudis d'organismes d'interès en farmacologia marina.

Col·laboració

Administracions públiques (estatal, autonòmica, local), confraries de pescadors i empreses privades en temes relacionats amb l'ambient marí

 

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464