Saltar apartados

Cursos i seminaris

Curs Estadística aplicada i data mining amb R. 2a edició.          MATRÍCULA TANCADA

Director del curs: Professor José Jacobo Zubcoff Vallejo

Professorat: José Jacobo Zubcoff Vallejo, Francisco Alonso Sarriá i Francisco Gomáriz Castillo

Data d'inici: 21 de març de 2019

Data de finalització: 1 d'abril de 2019

Durada:  30 hores presencials de classes teoricopràctiques. Crèdits ECTS 3.

Lloc de realització del curs: Universitat d'Alacant.

Aquest curs està dirigit a estudiants de Grau, Màster o Doctorands amb necessitats d'anàlisis de dades. Professionals de sectors empresarials, biomèdics, sociòlegs o qualsevol amb interès en un aprenentatge d'anàlisis estadístic avançat, des de zero, sense requisits previs.

InformacióAcí trobaràs la informació completa del curs.

Preinscripció i matrícula: Ací   el termini de preinscripció s'iniciarà el dia 15 de febrer. El nombre de places està limitat a 25 estudiants, per la qual cosa s'acceptaran les preinscripcions per rigorós ordre d'arribada. En el cas que no hi haja un nombre suficient d'alumnes preinscritos (10 alumnes), el curs podrà ser anul·lat. Una vegada sol·licites la preinscripció i sigues admès, rebràs un correu electrònic indicant que ja estàs matriculat, amb un enllaç al rebut i les instruccions per a accedir a UACloud i realitzar el pagament. Els rebuts tenen com a data de venciment dos dies hàbils a partir de la matrícula.

Cost del curs: 210 euros.


 Curs Introducció al disseny experimental i ANOVA multifactorial amb R. 6a edició.      MATRÍCULA TANCADA

Director del curs: José Jacobo Zubcoff Vallejo

Professorat: José Jacobo Zubcoff Vallejo i José Vicente Guardiola Bartolomé.

Data d'inici: 20 de maig de 2019

Data de finalització: 31 de maig de 2019

Durada: 35 hores presencials de classes teoricopràctiques. Crèdits ECTS 3,5.

Lloc de realització del curs: Universitat d'Alacant.

Aquest curs està orientat a estudiants, investigadors o professionals que requerisquen coneixements per al desenvolupament de projectes experimentals. És un curs d'especialització en estadística avançada que permetrà a l'alumnat dissenyar experiments amb múltiples factors optimitzats per a l'anàlisi amb ANOVA. Es partirà dels conceptes bàsics (per tant no hi ha requeriment de coneixement mínim en l'apartat matemàtic-estadístic), per a avançar en ANOVA multifactorial, i finalment disseny d'experiments generalitzats a partir de les necessitats de la recerca. Es realitzarà utilitzant el programa estadístic R (eina de lliure distribució en cran.r-project.org). No és necessari que l'alumnat tinga coneixements previs del programa estadístic R.

Informació: Ací trobaràs la informació completa del curs.

Preinscripció i matrícula: Acíel termini de preinscripció s'iniciarà el dia 1 de març. El nombre de places està limitat a 25 estudiants, per la qual cosa s'acceptaran les preinscripcions per rigorós ordre d'arribada. En el cas que no hi haja un nombre suficient d'alumnes preinscritos (10 alumnes), el curs podrà ser anul·lat.Una vegada sol·licites la preinscripció i sigues admès, rebràs un correu electrònic indicant que ja estàs matriculat, amb un enllaç al rebut i les instruccions per a accedir a UACloud i realitzar el pagament. Els rebuts tenen com a data de venciment dos dies hàbils a partir de la matrícula.

Cost del curs: 245 euros.

 

Curs avançat en eines per a la gestió ambiental en l'aqüicultura marina: selecció de llocs i plans de seguiment.  MATRÍCULA TANCADA

Curs avançat en eines per a la gestió ambiental en l'aqüicultura marina: selecció de llocs i plans de seguiment

MATRÍCULA OBERTA FINS AL 30 DE MAIG DE 2014

Data: Del 30 de juny al 6 de juliol de 2014

Lloc: Centre de Recerca Marina (CIMAR), a Santa Pola, Alacant

Curs d'especialització per a la formació en la selecció de llocs adequats per a aqüicultura i el desenvolupament de plans de seguiment ambiental. La metodologia d'aprenentatge del curs serà integral i dinàmica i combinarà la teòrica i pràctica. El curs es desenvoluparà en el laboratori de recerca CIMAR adscrit a la Universitat d'Alacant que es troba en un emplaçament idoni, a peu de platja a Santa Pola, Alacant. El curs estarà impartit per especialistes en les interaccions aqüicultura-medi ambient, tots ells adscrits al Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant. El curs s'impartirà amb rutines integrades en el llenguatge R i amb el programa Quàntum GIS (QGIS) tots dos són programari lliure i que no necessiten llicència.

El curs es divideix en diversos blocs generals:

  1. Interacció amb les comunitats de peixos. Implicacions de les fuites de peixos en aqüicultura i interaccions aqüicultura-pesca.
  2. Introducció en la planificació espacial de l'activitat aqüícola mitjançant la selecció de llocs aptes per al desenvolupament d'aquesta activitat mitjançant sistemes d'informació geogràfica (SIG).
  3. Desenvolupament de pla de vigilància ambiental d'aquesta activitat i un disseny experimental associat.
  4. Capacitació tant des d´un punt de vista pràctic com teòric en presa de mostres i utilització d'indicadors per al seguiment ambiental en aqüicultura, obtenció de les bases taxonòmiques per a determinació de la macrofauna i metodologies d'anàlisi fisicaquímica per a mesurament de variables ambientals rellevants en la gestió ambiental d'aquesta activitat. El curs preveu la capacitació en anàlisi estadística de paràmetres ambientals rellevants en la gestió ambiental de l'aqüicultura.

El curs està orientat a gestors ambientals, investigadors, persones interessades amb formació acadèmica en biologia, ciències del mar, ciències ambientals i similar, a més d'alumnes finalitzant els seus estudis en matèries afins. És preferible que els alumnes tinguen coneixements previs d'informàtica (fulls de càlcul i R) i d'identificació taxonòmica.

Informació General

Director del curs: Pablo Sánchez-Jerez

Hores lectives del curs: 52, que dóna accés a 5 crèdits de lliure configuració en diplomatures i llicenciatures (plans d'estudi a extingir) de la UA.

Data d'inici: 30/06/2014   Data de finalització: 06/07/2014

Horari: matins 9-13:30 h, vesprades 14:30-19 h

Lloc de realització del curs: Centre de Recerca Marina (CIMAR), a Santa Pola, Alacant. http://web.ua.es/es/cimar/

Cost del curs: 600 euros. Inclou:

  • Despeses de matriculació i d'expedició de diploma oficial de la Universitat d'Alacant d'aprofitament del curs
  • Allotjament durant els dies que dura el curs en el CIMAR (incloent-hi l'allotjament del dia anterior al començament del curs per a facilitar l'arribada)
  • Tots els menjars durant la durada del curs
  • Transport des de l'aeroport al CIMAR

Inscripció i informació: dcmba@ua.es

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464