Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada - Notícies publicades en Maig, 2013

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Maig, 2013
 • Divendres, 31
 • Nou director Dpto. Ciències del Mar i Biologia Aplicada

  Nomenament i presa de possessió de José Jacobo Zubcoff Vallejo com a director del Dpto. Ciències del Mar i Biologia Aplicada

  José Jacobo Zubcoff Vallejo va ser nomenat director del departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, el passat dia 27 de maig. L'acte, presidit pel rector, va comptar amb l'assistència de diferents membres de l'equip de direcció....

 • Dilluns, 20
 • logo UA

  Article publicat en PERIODISTES en español.com "Alacant acollirà el Congrés Mariscs del Mediterrani"

  "El Castell de Santa Bàrbara d'Alacant acollirà dimarts que ve 21 de maig el Congrés Mariscs de Mediterrani'...

  Després de la salutación a càrrec de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, Miguel Zaragoza Fernández, alcalde, i María Loreto Serrano, regidora de Turisme Santa Pola, disertarán sobre el Peix [peix] de Santapola. A continuació intervindrà Dani Frías, cuiner del restaurant L'Ereta d'Alacant, qui parlarà sobre Gamba roja, explosió de sabor. José Luis Sánchez Lizaso, director del departament de Ciències del Mar de la Universitat Alacant pronunciarà la conferència ¿Té futur la pesca del mediterrani? i l'escriptor gastronòmic Antonio Llorens tindrà al seu càrrec una intervenció amb el títol Una Gastronomia amb sabor."

 • Divendres, 17
 • Coral Oculina

  La UA vigila l'expansió en la costa d'un coral argentí

  "... Aquesta recerca, que pretén cartografiar la presència d'aquesta espècie en la Comunitat Valenciana, és una tesi doctoral que està duent a terme la investigadora Esther Rubio Portillo, del departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada. "No estem observant que estiga causant un impacte desplaçant a altres espècies com per a considerar-la nociva, com a màxim altres investigadors han vist en algun lloc de Múrcia que influeix en la població de determinades algues". Aquest coral es desenvolupa en aigües més succintes que l'autòcton, la "cladocora caespitosa", que sol viure entre 5 i 10 metres de profunditat..."

  La tesi està dirigida per Alfonso Ramos, director científic del CIMAR, i Josefa Antón, professora de Microbiologia. A part de comprovar com s'estén la seua disseminació per la costa de la Comunitat Valenciana, també es vol saber si el blanqueamiento que presenta el seu esquelet es deu al fet que la pèrdua de la seua pigmentació vermellosa que té en condicions normals Aquesta coloració la generen les algues amb les quals viu en simbiosis: les algues li proporcionen nutrients i donen el seu color característic al seu esqueleta calcari.

 • Dimarts, 7
 • peixos

  Article publicat en la Revista Mar. "Formant especialistes en gestió pesquera"

  "El pròxim mes d'octubre s'iniciarà en la Universitat d'Alacant la cinquena edició del Màster en gestió pesquera sostenible. El seu objectiu no és un altre que el de formar especialistes que puguen valorar els recursos pesquers i proposar mesures de gestió. José Luis Sánchez Lizaso, director del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, explica a MAR algunes de les característiques d'aquest màster..."

 • peixos

  Article publicat en la Revista Mar. Entrevista a Daniel Pauly.

  "Daniel Pauly és un dels científics més reconeguts i influents del món, i especialment conegut tant pels seus models de control de gestió com per la seua preocupació pels països pobres i la preservació dels ecosistemes marins...."

 • peixos

  REVISTA: Magazine Oceà

  Ja està en Internet el número 5 de la revista Magazine Oceà.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464