Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada - Notícies publicades en Octubre, 2013

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2013
 • Dimarts, 29
 • peixos

  Magazine Oceà

  Ja està disponible el número 9 del Magazine Oceà.

 • Dilluns, 28
 • Projecte PESCAL

  Presentació projecte PESCAL

  "En la vesprada d'ahir va ser presentat el Projecte PESCAL (Pesca Sostenible en Caladors Nets) en la llotja del port pesquer. Els coordinadors de la iniciativa del Centre Tecnològic del Mar de Galícia, juntament amb els col·laboradors de l'institut Español d'Oceanografia i la Universitat d'Alacant van exposar l'objectiu i el protocol de gestió dels residus sòlids. La meta de PESCAL és reduir la brossa del fons del mar i conscienciar a la comunitat pesquera de no tirar brossa al mar i portar a port la que puga caure en els seus arts...."

 • Dimecres, 23
 • Exposició UA

  Exposició. "La mar que no va poder veure Jordi Juan"

  "El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura demà dimecres 23 d'octubre, a les 12.30 h, l'exposició “La mar que no va poder veure Jordi Juan. Campanyes Bentart. Cartografia tridimensional”, emmarcada en els actes commemoratius dissenyats per la UA amb motiu dels 300 anys del naixement del marí i científic Jordi Juan. La mostra estarà oberta al públic fins al 20 de desembre i està organitzada pel Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, junt amb el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, la Facultat de Ciències, el Centre de Recerca Marina de Santa Pola (CIMAR), l'Institut Espanyol d'Oceanografia i l'Autoritat Portuària d'Alacant.

  La mostra inclou material fotogràfic, una mostra de cartografia marina i l’evolució d’aquesta, a més de material audiovisual i la projecció d'un documental fet pel Taller d'Imatge de la Fundació General de la UA, encarregat de la divulgació dels projectes BENCART que lidera l'Institut Espanyol d'Oceanografia. El Taller d'Imatge ha generat més de 4.000 fotografies i cent hores de vídeo, d’entre les quals s'han seleccionat les que componen l'exposició...."

 • Dimarts, 22
 • B.I.O. Hespérides

  Conferència "Un llarg camí, des de la mesurament de l'Arc Meridià a les campanyes polars espanyoles"

  "Un recorregut per la Ciència Marina espanyola, partint de l'època de l'il·lustrat Jordi Juan Santacília fins a les campanyes antàrtiques espanyoles actuals, és el tema de la conferència de Manuel Catalán, qui, igual que Jordi Juan, uneix la seua faceta de marí amb la de científic. Amb "Un llarg camí, des de la mesurament de l'Arc Meridià a les campanyes polars espanyoles", que pronunciarà el dimecres 23 d'octubre de 2013, a les 11.30 h, en la sala Cool del Museu de la Universitat d'Alacant, arranca l'exposició “La mar que no va veure Jordi Juan”, de cartografia marina en 3D..."

 • Dilluns, 14
 • Prada marina

  La llenta "recolonisació" de les prades marines a Europa

  "Les prades marines autòctones que habiten les aigües atlàntiques i mediterrànies d'Europa han ralentit la seua regressió i, fins i tot en algun cas, arriben a experimentar una lenta recuperació des de fa uns anys, segons les conclusions d'un grup d'experts reunits a Alacant. Dotze biòlegs d'Espanya, Holanda, Dinamarca, Islàndia, Polònia i Portugal s'han reunit a Santa Pola (Alacant) per a avaluar la situació de les quatre espècies de prades marines que existeixen en les aigües europees, considerades bioindicadoras de la qualitat del mar i indispensables per a criar els peixos de valor comercial, captar diòxid de carboni (CO2) i protegir les platges de l'erosió.

  A les sessions en el Centre de Recerca Marina (CIMAR), dependent de la Universitat d'Alacant (UA) i l'Ajuntament de Santa Pola, han acudit els especialistes que formen part del projecte COST Action ÉS0906 Seagrass Productivity, finançat per la Comissió Europea. ...."

  Article publicat en efeverde.com y en elmundo.es http://www.elmundo.es/elmundo/2013/10/11/valencia/1381488464.html

 • peixos

  El Grup Calvo col·labora amb el Màster en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d'Alacant

  " El Grup Calvo fomenta la gestió pesquera sostenible.

  Madrid, 11 d'Octubre de 2013.- El grup internacional d'alimentació Calvo, conscient que la pesca és cada vegada una activitat més global, i de la necessitat creixent de gestionar correctament els recursos pesquers per a assegurar la conservació de les tonyines, de l'ecosistema marí i de la pròpia indústria pesquera (tal com s'arreplega en la seua política de sostenibilitat), ha fet un pas al capdavant en la seua aposta per contribuir a la formació en gestió pesquera sostenible i eficient.

  Per a açò, ha arribat a un acord de col·laboració amb el Màster en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d'Alacant per a becar a professionals amb la finalitat que adquirisquen un profund coneixement del món de la pesca, i aprenguen a gestionar-ho adequadament. Segons Alma Román, gerent de Responsabilitat Social Empresarial del Grup Calvo, "la gestió eficient en el sector de la pesca, marcat tradicionalment per problemes de gobernanza, és fonamental per a la conservació dels nostres recursos. Contar amb professionals altament qualificats és decisiu per a aconseguir-ho.". ...."

 • Dilluns, 7
 • peixos

  Notícia. EL PAÍS.COM. "Peixos cada vegada més vegetarians"

  "Soia, pèsols, dacsa, blat, extractes d'algue... La dieta dels peixos criats en aqüicultura cada vegada té més components vegetals. Fins a fa pocs anys, daurades, truites o turbots es criaven principalment amb farina i oli de peix, però el caràcter limitat d'aquests recursos, que depenen de la pesca extractiva i l'increment d'empreses acuícolas fa que s'hagen d'explorar nous camps. ..."

 • Tornar al tauler principal

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464