Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada - Notícies publicades en Març, 2016

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2016
 • Dijous, 17
 • logo UA

  Presentació de l´Atlas de les prades d'angiospermes marines d'Espanya

   

  Amb motiu de la presentació de l'Atles de les prades d'angiospermes marines d'Espanya a càrrec de D. Juan Manuel Ruiz Fernández, investigador de l'Institut Español d'Oceanografia, el professor den Hartog donarà la ponència What llaure seagrasses? en la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències el dia 21 de març a les 11.00 h.

  El professor Cornelis den Hartog (Den Helder, NW Països Baixos, 1931) és un important ecólogo i botànic marí. Ha treballat en l'Herbari de Leiden i ha sigut professor en les universitats de Flemish de Brussel·les (1970-1975), en la Universitat de Wageningen (1974-1987) i en la Universitat de Radboud fins a l'any 1996, en el qual es va retirar. Posseeix nombroses publicacions sobre mesofauna i macroinvertebrados, així com sobre algues i macrófitos litorals. Entre elles destaca el llibre The siga-grasses of the world, que va publicar en 1970 i va servir de base per a l'estudi i coneixement de les angiospermes marines a nivell mundial. En 1975, va fundar la revista Aquatic Botany de la qual encara és coeditor i actualment manté la seua activitat investigadora i divulgativa com a Professor Emèrit de la Universitat de Radboud.

 • logo UA

  Ha mort Rafael Riosmena Rodríguez, destacat científic mexicà i col·laborador habitual d'aquest departament. El departament de Ciències del Mar expressa el seu dolor per tan sobtada pèrdua. La seua destacada labor científica perdurarà.

 • Dilluns, 14
 • Màster gestió pesquera

  Els estudiants del màster en Gestió Pesquera Sostenible podran realitzar el treball fi de màster en la Comissió General de Pesca del Mediterrani i la FAO.

   

  Després de la reunió que va tenir lloc divendres passat entre el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, Pilar Hernández del projecte FAO-COPEMED i els responsables del màster en Gestió Pesquera Sostenible, es va acordar intensificar la col·laboració entre les institucions. Com a primer pas, fins a set estudiants podran fer pràctiques remunerades en les dues institucions lligades a la realització dels treballs de fi de màster sota la supervisió d’especialistes durant el pròxim curs acadèmic. Aquests treballs es faran principalment a Roma però també a altres seus d’aquestes institucions.

  D’altra banda, es començarà a treballar en un nou conveni de col·laboració amb la CGPM perquè un nombre més gran d’especialistes d’aquesta institució participen com a professors en la pròxima edició del màster.

  A més, el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani va visitar la reserva marina de Tabarca i va proposar incloure-la dins de la campanya per a la difusió de bones pràctiques pesqueres en el Mediterrani.

 • Dijous, 10
 • Logo de la UA

  La Universitat d'Alacant, referent en la formació per a la gestió pesquera en el Mediterrani

   

  Divendres que ve 11 de març el secretari executiu de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM), Abdellah Srour, acompanyat de la responsable del projecte de coordinació en suport de l'Ordenació Pesquera en el Mediterrani Occidental i Central (FAO-COPEMED), Pilar Hernández, visiten el campus de la UA amb l'objectiu d'estrènyer la col·laboració amb el màster en Gestió Pesquera Sostenible que organitza la Universitat d'Alacant.

   

 • Tornar al tauler principal

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464