Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada - Notícies publicades en Març, 2019

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2019
 • Dilluns, 18
 • Guia CAMONMAR2

  Guia per a la interpretació del patrimoni natural costaner i submergit del Sud-est de la Regió de Múrcia

  En el Repositori de la Universitat d'Alacant tens disponible la guia elaborada en el marc del projecte CAMONMAR2.

  Aquesta guia té com a objectiu posar en valor el patrimoni natural, costaner i submergit del sud-est de la Regió de Múrcia. A través de la proposta de cinc itineraris autoguiats es brinda al lector la possibilitat de gaudir de la riquesa de 3 enclavaments terrestres i 2 dos aquàtics, accessibles per a totes les edats i condicions físiques. En cadascun dels recorreguts es posen de manifest els valors naturals, històrics i socials del Port de Mazarrón, Illa Plana i L'Azohía, donant a conèixer les figures de protecció que conflueixen en la zona, amb especial atenció en la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso. Inclou mapes, il·lustracions de diferents espècies i un apartat dedicat a les bones pràctiques ambientals que s'han de tenir en compte durant les visites amb la finalitat de realitzar un ús responsable dels espais naturals durant les activitats d'interacció amb el medi. Es posa a la disposició de l'usuari aquesta guia interactiva amb informació complementària disponible a través d'enllaços externs que condueixen al descobriment detallat dels continguts.

  Ací la tens disponible: http://rua.ua.es/dspace/handle/10045/87087

   

  El projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació Espacial de l'Àrea Marina de Cap Tiñoso i Valls submarines de l'Escarpament de Mazarrón, que com saps està liderat per la Universitat d'Alacant  juntament amb l'INUAMA (Universitat de Múrcia), és un projecte co-finançat de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Programa plenamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte  LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el medi marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

  L'objectiu principal és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de la Reserva Marina d'Interès Pesquer de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpamet de Mazarrón des de la participació.

 • Projecte MACCAM

  El Dpt. de Ciències del Mar i Biologia Aplicada participa com a soci en el projecte MACCAM

  El projecte aplicarà models de capacitat de càrrega en gàbies flotants del Mediterrani.

 • Dilluns, 4
 • La Nacra en el mar Menor 26-2-19

  Entrevista a Francisca Giménez. La Nacra en el Mar Menor

 • Tornar al tauler principal

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464