Saltar apartados

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Vídeo promoció estudis en Ciències del Mar

 

Reproducir

  

NOTÍCIES

10/05/2018
Comencen els itineraris previstos en el projecte CAMONMAR2

 

Es duran a terme 8 itineraris divulgatius i interpretatius oberts a tota la població des de maig a octubre de 2018. "Resérva-te Cabo Tiñoso. Un paseo de Isla Plana a La Azohía" és el primer d'aquests recorreguts a peu en el qual els participants coneixeran el patrimoni natural que alberga l'entorn.

Aquesta activitat, que es realitzarà el 19 de maig, és de caràcter gratuït i limitat a un aforament de 25 participants, està oberta a qualsevol persona major de 12 anys. Els interessats a assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic, abans del 16 de maig de 2018, a pesca@columbares.org, indicant nom i cognoms, DNI, edat i telèfon de contacte de cada participant. Les places disponibles s'adjudicaran per rigorós ordre d'arribada de les sol·licituds.

El projecte CAMONMAR2 compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del Programa pleamar del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP). A més s'emmarca en el projecte LIFE IP INTEMARES "Gestió integrada, innovadora i participativa de la Xarxa Natura 2000 en el mitjà marí espanyol", que coordina el Ministeri a través de la Fundació Biodiversitat.

15/03/2018
Jornada sobre contaminació per plàstics i problemes per a la salut

La jornada se celebrarà el 15 de març de 2018 a les 18:00 h. en el Saló de Grau de la Factultat de Ciències de la Salut en la Universitat d'Alacant.

18:00 h 
Presentació de la Jornada i campanya "Aigua gratis i de qualitat en la UA". Carlos Martinez, delegat de prevenció CGT UA.
18:15 h 
Reivindicació estudiantil  sobre la disponibilitat d'aigua gratis i de qualitat en la UA .    FEL
18:30 h 
Contaminació per plàstic. Pablo Sánchez Jerez. Doctor en Biologia. Professor del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada.
19:00 h 
Ús de plàstic en l'alimentació i l'augment en la incidència en transtorns de la salut. Adrián Martinez. Metge, professor en el CIPFO Canastell.06/03/2018
Estudiants del Màster de Gestió Pesquera Sostenible a Vigo

 

Els estudiants del Màster de Gestió Pesquera Sostenible han realitzat pràctiques a Vigo, han visitat les llotges viguesas i l'Institut Tecnològic per al Control del Mitjà Marí (Intecmar) amb l'objectiu de conèixer l'activitat que realitza el centre situat en Vilaxoán (Vilagarcía).

Notícies publicades en El Faro de Vigo:

www.farodevigo.es/portada-arousa/2018/03/04/universidad-alicante-aprende-intecmar/1848771.html

www.farodevigo.es/gran-vigo/2018/03/02/clase-practica-universitarios-alicante-o/1847232.html

05/03/2018
Presentació del llibre La Pesca a la Mediterrània

El passat dia 23 de febrer José Luis Sánchez Lizaso va presentar el llibre La Pesca a la Mediterrània en la Biblioteca de Vinaròs.

Si vols veure el vídeo de la presentació, tens un enlace en el títol d'aquesta notícia.

 

02/03/2018
Projecte CAMONMAR2

Els investigadors del projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació espacial de l'àrea marina de Cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, liderat per la Universitat d'Alacant, s'han reunit aquest matí a la Universitat de Múrcia en el primer taller de treball vinculat al projecte. Finançat pel programa PLEAMAR de la Fundació Biodiversitat del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA), forma part de la Convocatòria de 2017.

30/01/2018
PROJECTE MIMECCA

El Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada participa com a soci en el projecte "Desenvolupe de mesures d'innovació mediambiental per a l'establiment de protocols per a la capacitat de càrrega que asseguren un desenvolupament sostenible de l'aqüicultura".

30/01/2018
Projecte CAMONMAR2

El Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant lidera el projecte CAMONMAR2: Bases per a la planificació espacial de l'´àrea marina de Cap Tiñoso i valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón, i que té com a soci a l'Institut de l'Aigua i del Medi Ambient (INUAMA) de la Universitat de Múrcia.

El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, a través del Programa Pleamar, i està cofinançat pel Fondo Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).

CAMONMAR2 ha sigut un dels 43 projectes aprovats en la Convocatòria de l'any 2017 del Programa pleamar, que coordina la Fundació Biodiversitat, i compta amb una dotació de 216.096,80 €.

L'objectiu general del projecte és millorar el coneixement d'hàbitats d'especial interès pesquer i ambiental per a aconseguir l'optimització de la gestió de l'àrea de Cap Tiñoso i les valls submarines de l'Escarpe de Mazarrón (CTEM) des de la participació. En aquest sentit, es pretén ampliar la informació base per a una correcta regulació de les activitats que tenen lloc en la zona d'estudi, així com identificar els punts calents per a la conservació de les espècies claus per a la conservació com Tursiops truncatus, Caretta caretta, Grampus griseu o, Mola mola, entre unes altres.

Durant l'execució del projecte, l'any 2018, es realitzaran múltiples activitats, com  jornades i tallers que permetran posar en valor la biodiversitat marina i la pesca artesanal.

06/10/2017
Acte d'inauguració del Màster en gestió pesquera sostenible

Les institucions organitzadores del Màster en gestió pesquera sostenible juntament amb Casa Mediterrani tenen el plaure de convidar-li a la inauguració de la pròxima edició del master que tindrà lloc el pròxim dia 10 d'octubre de 2017 a les 17 h en la seu de Casa Mediterrani.

20/06/2017
ATENCIÓ ESTUDIANTS DE DOCTORAT DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA

Realitzada la primera convocatòria de l'activitat formativa Seminaris de doctorands del programa de doctorat de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, es va a celebrar una segona convocatòria el pròxim dia 13 de juliol a les 17 hores en el seminari del departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada, pavelló 13.

Aquesta activitat és obligatòria per als doctorands del nou programa de doctorat que hauran de realitzar una breu presentació del treball desenvolupat en la seua tesi doctoral fins al moment, però s'anima a participar en aquest seminari també a estudiants de programes de doctorat anteriors i al professorat.

16/05/2017
ATENCIÓ ESTUDIANTS DE DOCTORAT DEL PD CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA

Els alumnes inscrits en el programa de doctorat de Ciències del Mar i Biologia Aplicada han de realitzar unes activitats específiques, ací trobareu informació sobre les activitats específiques del programa, una de les quals és l'activitat "Seminaris de doctorands", que consisteix en l'exposició pública del treball fet durant cada anualitat a la resta d'estudiants i professors del programa de doctorat. Aquesta activitat es desenvoluparà al llarg de tot el període de durada del programa formatiu.

Aquest curs es realitzarà el dia 9 de juny de 2017, en el seminari del Departament de Ciències del Mar. Aquesta activitat és obligatòria per als doctorands del nou programa de doctorat que hauran de realitzar una breu presentació del treball desenvolupat en la seua tesi doctoral fins al moment, però s'anima a participar en aquest seminari també a estudiants de programes de doctorat anteriors i als professors del Departament.

21/05/2015
ATENCIÓ ALUMNAT D'ESTUDIS DE DOCTORAT REGULATS PER NORMATIVES DIFERENTS AL RD 99/2011

 

Per a l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat en el curs 2010-11 o anteriors:
1. Data recomanable per al dipòsit de la tesi: 31 d'octubre de 2015.
2. Els estudiants que no hagen fet el dipòsit de tesi abans del 15 de desembre de 2015 podran sol·licitar el pas a un dels nous PD regulats pel RD 99/2011. El termini serà del 15 de gener al 16 de febrer de 2016. Qui no ho sol·licite abans del 16 de febrer, ha d'ajustar-se al procediment ordinari de matrícula del curs 2016-17.

Per a l’alumnat que va iniciar estudis de doctorat a partir del curs 2011-12:
1. Data màxima per a dipositar la tesi: 30 de maig de 2017.
2. Els que no dipositen la tesi abans d'aqueixa data podran sol·licitar el pas al nou PD mitjançant el procediment ordinari de matrícula del curs 2017-18.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La versió en valencià de la nostra web és fruit d'una traducció automàtica. Estem en procés de revisió.

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada

Universitat d'Alacant

Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada


Universitat d'Alacant
Pavelló 13- 1a Planta
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig. Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9840

Fax: (+34) 96 590 9897

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464